Facebook hozzászólás
1 100

Pizzás töltött golyók

Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve… ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd! 

Pizzás töltött golyók, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 deka pizzaliszt
  • 3 deka élesztő
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • kb. 4-5 evőkanálnyi olívaolaj
  • egy teáskanálnyi cukor
  • 1 csapott evőkanálnyi só

A pizzakrémhez:

Elkészítés:

Először a pizzakrémet készítjük el: a paradicsomszószba belekevertem az apróra vágott friss bazsalikomleveleket, az oregánót, és ezzel átkentem a darabolt, kézzel kör alakúra nyújtott tésztákat. A langyos vízbe belekevertem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoltam, és hagytam, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni. A lisztet átszitáltam, a közepébe egy kis mélyedést készítettem, és ebbe öntöttem a felfutóban levő élesztőt. Letakartam egy konyharuhával és 10 percig pihenni hagytam.

Simit, a török finomság
Ha ízlett a fenti recept, itt egy másik Pammer Lívia konyhájából! Ígérem, ez is tetszeni fog! Aki járt már Törökországban, tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom kelt tészta, belül foszlós, kívül ropogós, mustmézbe és szezámmagba forgatott perec, aminek nem lehet ellenállni.

Ezután hozzáadtam a sót, és dagasztás közben hozzácsorgattam az olivaolajat. Szép, sima, rugalmas tésztát dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, majd 12 egyenlő darabra vágtam. Ha kisebb gombócokat akarunk akkor több kisebb méretű darabra vágjuk a tésztánkat.

A darabokra vágott tésztákat kézzel kör alakúra húzzuk, én kb fél ujjnyi vastagságúra húztam, majd átkentem a kész pizzaszósszal és egy kb 2×2 cm darab sajtot tettem a közepébe. A széleket összefogtam, gombócokat készítettem és  egy kapcsos formába szorosan egymás mellé tettem őket. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Mikor elkészült, a kapcsot levettem róla. Átkenhetjük fokhagymás olívaolajjal , de ehetjük enélkül is. Egymás mellől szépen kiszedhető, a közepén puha a széleken finom ropogósra sült, a tészta belsejében pedig forró folyósra sült pizzakrémmel vegyült sajt vár ránk. Akár egy remek kártyaparti kísérője is lehet Pammer Lívia gusztusos receptje! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!