Facebook hozzászólás

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Porchetta, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Malac híján bőrös császárhúsból készítettem. A darab akkora legyen, hogyha kiterítjük, gond nélkül fel tudjuk tekerni. A közepébe 1 sertésszűz került.

További hozzávalók:

Elkészítés:

A bőrös császárhúst előző este alaposan besóztam, őrölt borssal áthintettem. A sertésszüzet is besóztam, borsoztam, majd egy tálban letakarva éjszakára a hűtőbe tettem a császárhússal együtt. Másnap reggel a bőrös császárhúst bőrrel lefelé lefektettem, és egy éles késsel a hús és a bőr közötti részen majdnem végigvágtam. Így majd a feltekerésnél nem kerül a húsos részbe bőrös rész.

Hamvas szilvás-fahéjas lepény
Ha ízlett, itt egy remek süti is Pammer Livitől! Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Szinte érezzük az illatát!

Az előkészített húst a frissen mosott és apróra darabolt összes fűszerrel vastagon meghintettem, a fűszerezett sózott szüzet a közepébe fektettem, erre is szórtam a zöldfűszeres-fokhagymás keverékből, és szorosan, úgy, hogy a lefejtett bőrt nem tekerem, tekercset készítek. A fűszereket összekeverhetjük szikkadt kenyérből készült pirított morzsával is, és ezzel szórhatjuk a húst. Ha ez kész, szépen ráhajtom a bőrt, és szorosan megkötözöm. Kevés zsiradékra fektettem, és 100-110 fokosra előmelegített sütőben 5 órán keresztül sütöttem. Ezután 210 C° fokon a bőrt rápirítottam. Deszkára kivéve pihentettem egészen addig míg langyosra nem hűlt, a kötözőt levágtam róla, a húst vékony szeletekre vágva tálaltam.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!