Facebook hozzászólás
863

KELETI ÍZEK

Póréhagymás csirke – házunk kedvence

Kifejezetten karcsúsító falatokat ajánlok, hisz a száraznak mondott csirkemell és az energiatartalomban szegény póréhagyma ad most egymásnak randevút. Már az ókori egyiptomiak és a rómaiak is kedvelték a póréhagymát. Tele van B6-, C- és K-vitaminnal. Jótékony a hatása a koleszterinszintre, és a magas vérnyomásra. Keleti kirándulásaim pedig megajándékoztak e nagyszerű és egyszerű recepttel. Próbáld ki!

Póréhagymás csirkemell, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze  a konyakot és a szójaszószt. Csíkozzuk fel a csirkemellet, majd  öntsük a húsra, és keverjük jól össze. Hagyjuk így vagy fél órát. Ferdén szeleteljük fel a pórét és az újhagymát, ez utóbbit zöldjével együtt! A megtisztított gyömbért vágjuk 3-4  darabra. Ha lehet wokban, ha nem mélyebb serpenyőben melegítsük süssük át a csirkecsíkokat, majd szedjük ki. Ugyanebbe tegyük bele az újhagymát és a gyömbért, egyperces pirítás után adjuk hozzá a póréhagymát, majd a csirkemellet, a levest, a sót, a cukrot. Kevergetés mellett jó erős lángon forraljuk vagy 6-8 percig. Ezalatt a lisztet és a vizet jól keverjük össze, és a végén öntsük vele nyakon a husit, és várjuk meg, amíg az egész besűrűsödik. Adjunk hozzá párolt riszt, és tálaláskor adjunk hozzá pár szem szezámolajat.

Kínai zöldségleves Maxtól

Kínai zöldségleves, Kép: Szeiler Gábor
Kép: Szeiler Gábor

Ez itt Max egyik kedvenc keleti levese. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!