Facebook hozzászólás
574

Póréhagymás lepény

Ha szakítani akarsz az ünnepi menük nehéz ételeivel és egy különleges zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi receptet! Szilveszterkor nagyszerű vendégváró – és egészséges is!

Kép: Spool & Spoon

Hozzávalók

A tésztához:
25 deka liszt, só,
12,5 deka vaj,
4-5 evőkanál hideg víz.

A töltelékhez:
3 szál póréhagyma,
4 deka vaj,
0,5 deci fehérbor,
2 deci tejszín,
3 tojás,
15 deka reszelt sajt,
só, őrölt bors, pici szerecsendió.

Elkészítése

A  tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd alufóliába csavarva legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 centis tortaformát. A vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott póréhagymát, felöntjük a borral, és pároljuk. A tejszínbe beletesszük a kikevert tojásokat, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a hagymával, és ráöntjük a tésztára. A sütőben 200 Celsius-fokon 30-45 percig sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!