Facebook hozzászólás
393

Pulykagolyók currys karfiollal

Az egészséges pulykahúsból egész bátran készítsünk húsgolyókat, mert bár fasírtnak talán kissé száraz – bár ezen is lehet segíteni -, de egy jó kis mártással nagyon kerek ételt hozhatunk össze belőle.

Pulykagolyó currys karfiollal, Kép: pixabay.com
Pulykagolyó currys karfiollal, Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
2 szelet toast kenyér
1 tojás
só, bors
ízlés szerinti fűszerek, nálam most egy kevés majoranna, lestyán és fokhagymagranulátum
egy fej karfiol
egy evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál currypor
1,5 dl főzőtejszín
1 dkg vaj
petrezselyem

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem, és sós vízben 12-15 perc alatt puhára főztem, de ügyeltem, hogy ne főjön túl, hanem lehetőség szerint egyben maradjanak a rózsák. Amikor kész volt, leszűrtem, félretettem. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal fasírtot kevertem (ha túl híg lenne, prézlivel köthetünk még rajta), majd gombócokat formáltam a masszából,  és nem túl forró olajon viszonylag rövid idő alatt készre sütöttem őket. Odafigyelést igényelnek, mert a szezámmag hamar képes megégni, míg a fasírtunk nyers belül. Amikor ezzel elkészültem, elkészítettem a currymártást: a vajat felmelegítettem, beleszórtam a curryt, pirítottam néhány másodpercig, majd a főzőtejszínben csomómentesre kevert keményítővel felengedtem, felforraltam, besűrítettem. Só, bors ízlés szerint került bele. A megfőtt karfiolt óvatosan, hogy ne törjön, beleforgattam a mártásba, az összevagdalt petrezselymet rászórtam, és máris kész volt az ebéd.

A legegészségesebb fasírt, amit valaha ettél
A fasírttal nemigen lehet mellélőni, gyakorlatilag egyetlen elrontási módja van, ha nem fűszerezzük meg eléggé, és ízetlen lesz a fasírtunk. Itt egy maximálisan egészséges változat pulykahúsból, szinte zsiradék nélkül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!