Facebook hozzászólás

Pulykamell szőlőmártással

Fantasztikus párosítás a pulyka és a szőlő. Az ünnepek felé közeledve, pedig egyre csábítóbb! Ez a recept annyira jól sikerült, hogy szerintem kitűnően alkalmas arra, hogy ráhangolódj az ünnepekre! Nem kell mást tenned, mint elkészíteni, és a pároddal egy jó kis forralt borral megenni! Ne felejts el egy-két gyertyát is meggyújtani!     

Pulykamell szőlőmártással, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 ünneplőnek:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes fürt piros szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl húsleves
  • 1 tk keményítő
  • só, bors
  • szerecsendió
  • egy csipet fahéj
  • olívaolaj
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha már szép üveges, rátesszük a kockára vágott pulykát, sózzuk, borsozzuk és együtt pirítjuk tovább, amíg szép színe nem lesz a húsnak. A szőlőszemeket közben megmossuk és félbevágjuk. Ha túl nagy a magja, kiszedjük belőle. A pulykához adjuk a szőlőt, felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, 10 percig pároljuk.

Szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. Ezután beletesszük a kis vízzel elkevert keményítőt, és rottyantunk rajta egyet. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.

Köretnek rizst vagy rizibizit adhatunk hozzá! Jó étvágyat!

Szüreti kacsa, ahogy Márti szereti
Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Ez a költemény bármikor megállja a helyét!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!