Facebook hozzászólás

Pünkösdi kacsasültem

Pünkösdkor az ünnepi menü általában a húsvétihoz hasonlít. Igaz, ilyenkor a szárnyasok kerülnek előtérbe, leginkább a jó kis rántott csirkék. Nos, én eldöntöttem, hogy újítok, cseréljen helyet a kacsával. És ez nem kacsa! 

Sült kacsa, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. A kacsát majoránnával, sóval bedörzsöljük. A hasába tesszük a májat, rá a petrezselymet. Bevagdossuk a zsíros részeket. Jöhet a tepsi, mellé a krumpli, pici sör és irány a sütő. Sütés közben gyakorta locsoljuk. Amikor kész, a májjal együtt felszeleteljük, burgonyával tálaljuk, citrom vagy narancskarikákkal díszítjük.

Burgonyacurry báránnyal
Imádom kóstolgatni a világ konyháit. Mindig elvarázsolnak a különböző ízkompozíciók. Biztosan így van ezzel Hegyvári Zoltán is, akitől ezt a receptet kaptam. Miután közeledik a húsvét, és sokan készítenek ilyenkor bárányt, így a kettőt úgy ötvöztem, hogy egy indiai bárányt ajánlok! Ezzel meglepheted a családot vagy a barátokat pünkösdkor is! Jó étvágyat!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!