Facebook hozzászólás

Püspöklila padlizsán rántva

Mondanom sem kell, hogy ismét megleptek a szomszédaim, ezúttal pár csodás padlizsánnal! Harcra fel! Ezt a remek zöldséget Délkelet-Ázsiában már több ezer évvel ezelőtt termesztették. Gazdag ásványi sókban, C- és A-vitaminban. Kék, illetve török paradicsomnak is nevezik, bár eredendően badinjan neve hozzánk arab közvetítéssel jutott el. 

Padlizsánok tálban, Kép: pixbay
Padlizsánok tálban, Kép: pixbay

Hozzávalók:

Elkészítés:

“Kabátoljuk le”, vagyis pucoljuk meg a padlizsánokat. Vágjunk hosszában fél centi szeleteket, majd tengeri sóval sózzuk. Kisvártatva papírtörlővel itatgassuk le a nedvességet, és hagyományosan panírozzuk be. Én ezúttal is a wokomat kapom elő, és forró olajban aranysárgára sütöm. Újkrumplival vagy parázsburgonyával és tartármártással pedig egyenesen tökéletes! Nyűgözd le a barátaidat is! Jó étvágyat!

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket

Itt a grillszezon! A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!