Facebook hozzászólás
525

Rablóhús helyett jackfruitnyárs! Jól hangzik?

Tökéletesen pótolja a húst a jackfruit konzerv, egy jó páccal vagy előkészítéssel végtelen számú ízesítéssel készíthetjük. Mi most egy nyársat fűztünk a felhasználásával, ami visszahozta a konyhánkba a nyári grillezések illatát, aromáját. Bulkshop azt mondja, ez egy gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel. 

Hozzávalók két, a képen látható, két nagy nyárshoz:

Jackfruitnyárs, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

1/2 konzervből leszűrt, lecsepegtetett, leszárogatott jackfruithús

Hozzávalók a páchoz:

  • 2 -3 evőkanál szójaszósz
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1/2 evőkanál BBQ fűszerkeverék
  • 2 kávéskanál folyékony füst
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj + a kenegetéshez
  • 1 kávéskanál tápióka- vagy kukoricakeményítő
  • esetleg só
  • esetleg chilipehely / por / szósz
1. tipp
A páchoz a felsoroltakon kívül más fűszerek is használható. Ezzel a páccal a mienk nagyon finom lett, de természetesen sok más fűszer is megállja a pácban a helyét.

Zöldségek:

Elkészítés:

2. tipp
Állítsd össze Te a A BBQ fűszerered: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma-granulátum, vöröshagymapor.

Szűrjük le a konzervet, csepegtessük le, a tömörebb háromszög alakú részekből finoman, két ujjal nyomjuk ki a konzervlevet. Tegyük a jackfruit szeleteket papírtörlőre és itassuk le róluk a maradék konzervlevet. A túlzottan vastag szeleteket felezzük el, a vékony szeleteket jobban átjárja a pác.

A felsoroltakból készítsünk pácot, amelyet kóstolgassunk. Ízesítsük egy kissé túl. Kifejezetten erőteljes ízű legyen. Ha a felsorolt fűszerektől nem éreznénk eléggé ízesnek, tegyünk még hozzá, amíg nem érezzük, hogy egy picit túl sós, túl csípős, túl fűszeres. Tegyük bele a leszárogatott jackfruit szeleteket és gyengéden kevergetve alaposan vonjuk be a páccal. Tegyük be a hűtőbe,

Jackfruitnyárs a jénain, Kép: bulkshop
Jackfruitnyárs a jénain, Kép: bulkshop

ha lehet akár egész éjszakára, legalább néhány órára, ha nincs időnk annyi időre, amíg a zöldségeket felszeleteljük.

Szedjük ki a szeleteket a pácból, a visszamaradt pácba forgassuk bele a feldarabolt zöldségeket is. Fűzzük nyársra a jackfruitot és a zöldségeket váltogatva. Ha van olajfújónk azzal, ha nincs ecsettel alaposan kenjük át olajjal. Egy kisebb tepsi szélén fektessük át a kész nyársakat. (Lásd a képet.) 30 percig sütöttük légkeverés mellett, 180 fokon. Nem kellett grillezni, gyönyörűen sült. Sülés közben még négyszer átfújtuk olajjal.

3. tipp
Más, nyársra fűzhető zöldségek is jók, pl. egy kisebb padlizsán, szeletelt bébikukorica, vékonyra szeletelt paszternák, bármi, ami éppen van otthon. A gombácskák különösen finomak voltak.

Jó étvágyat!

Zöldségleves hajdinapalacsintával
Ez egy is egyszerűen elkészíthető, nem drága, vegánosított és gluténmentesített recept, amelynek az eredetijét egy osztrák ételspecialitásokat bemutató receptgyűjteményben olvastuk, igaz ott húslevesként, hagyományos palacsinta betéttel. Már az olvasás pillanatában elhatároztuk, hogy saját életmódunkhoz igazítva is elkészítjük. Próbáljátok ki ti is! Egyszerű, nem drága, szinte hétköznapi, mégis különleges, laktató, akár egytálételként is bevethető, amit mindenki nagyon fog szeretni. A meleg levesben kissé elázó palacsintacsíkok mindenkit gyönyörűséggel töltenek el – állítja a bulkshop.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!