Facebook hozzászólás
232

Rácsos ribizlis lepény cukor és liszt nélkül

Ez a finom gyümölcsös sütemény minden édesszájú cukor- és lisztérzékeny, valamint fogyókúrázó kedvence lesz. A liszt szerepét a dió tölti be, bizonyítva, hogy liszt nélkül is lehet isteni sütit készíteni!

Kép: Pixabay

Hozzávalók
15 deka margarin
3 tojás
50 deka tehéntúró
30 deka őrölt dió
fél csomag sütőpor
50 deka ribizli
édesítőszer

Elkészítése
A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a diót és a sütőport. A tésztát kinyújtjuk, kétharmad részét egy kisebb tepsibe fektetjük, és közepes hőmérsékleten félig megsütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, édesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a fél kiló megtisztított ribizlit. A habos gyümölcskeveréket a tésztára simítjuk, a maradék tésztából berácsozzuk, és visszatoljuk a sütőbe. Gyenge lángon fejezzük be a sütést.

Életforma-tippek

Ribizli helyet bármilyen bogyós gyümölccsel is finom.

Sütemények készítésekor sokszor kell a tojásfehérjét habbá vernünk, amihez tulajdonképpen nem kell robotgép, elég egy egyszerű habverő is. Kétségtelen, így picit munkásabb, viszont nem kell vacakolni a géppel.

Éppen ezért most egy köztes, de igen praktikus megoldást ajánlunk, ezt a mércés edénnyel kombinált habverőt. Az ára 2 790 forint. Az Életforma Shopban shopban találsz kézi habverőket is szép számmal, de hasonlót is, ennél olcsóbb változatban.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!