Facebook hozzászólás

ROMHÁNYI UTÁN SZABADON

Rák és tészta, avagy vissza – felé…

A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt Steffel Csaba, az őrülten jó ételek szerzője.

Erről jut eszembe Romhányi József, illetve egyik verse –

„A RÁK HALADÁSA

Egy nagyeszű fóka rámordult a rákra:

– Ne haladjon hátra,

hisz nem jut előbbre soha,

kinek vissza van az oda.”

Rákos tésztasaláta, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szárzellert kis kockákra aprítjuk, és olívaolajon, együtt üvegesre sütjük, majd felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a koktélrákot, aztán a passzírozott paradicsomot, illetve durvára vágott fokhagymát adunk hozzá, megsózzuk, borssal és oregánóval fűszerezzük (én só helyett szardellapasztát használtam), kevergetve, szép lassan összeforraljuk. (Ízlés szerint kristálycukorral finomíthatjuk.)

Közben a tésztát kifőzzük, és a mártásba forgatjuk, frissen reszelt szerecsendióval és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd pár pillanat múltán már tálaljuk is; aki úgy szereti sajttal megszórhatja.

Rákhússal töltött avokádó

Kép: Pammer Lívia

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!