Facebook hozzászólás

Rákhússal töltött avokádó

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!

Rákhússal töltött avokádó, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

  • 2 egész érett avokádó
  • 15 deka garnéla
  • 2 kisebb paradicsom
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • őrölt fehérbors
  • egy teáskanálnyi citromlé
  • egy kis gerezd pucolt fokhagyma
  • egy csipet só

Elkészítés:

A garnélákat kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítottam, sóztam belereszeltem a fokhagymagerezdet, egy kis citromlével átlocsoltam. A paradicsomokat apró kockára vágtam, a garnélákat apróra daraboltam  hozzákevertem a majonézt és az őrölt fehérborsot – egy csipetnyit-, majd alaposan elkevertem. Az avokádót megpucoltam, a magot a közepéből kiszedtem, és a helyére beletöltöttem a rákhúsos paradicsomos tölteléket. A tetejére egy egészben hagyott garnélát ültettem. Pirítóssal kínáltam.

Ez valami isteni lehet, megyek, és kipróbálom Pammer Livi receptjét!

Igazi hazai ínyencfalat! Zalai ráksaláta kapros körtével
Hamarosan itt a nyár, mind jobban ügyelnünk kell a vonalainkra, de ennél a magyar ínyencségnél még ezzel sem kell foglalkoznunk! Kár lenne kihagyni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!