Facebook hozzászólás

Rákhússal töltött avokádó

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel. Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt – írja kedves receptjéről Pammer Lívia! Próbáljuk csak ki!

Rákhússal töltött avokádó, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

  • 2 egész érett avokádó
  • 15 deka garnéla
  • 2 kisebb paradicsom
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • őrölt fehérbors
  • egy teáskanálnyi citromlé
  • egy kis gerezd pucolt fokhagyma
  • egy csipet só

Elkészítés:

A garnélákat kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítottam, sóztam belereszeltem a fokhagymagerezdet, egy kis citromlével átlocsoltam. A paradicsomokat apró kockára vágtam, a garnélákat apróra daraboltam  hozzákevertem a majonézt és az őrölt fehérborsot – egy csipetnyit-, majd alaposan elkevertem. Az avokádót megpucoltam, a magot a közepéből kiszedtem, és a helyére beletöltöttem a rákhúsos paradicsomos tölteléket. A tetejére egy egészben hagyott garnélát ültettem. Pirítóssal kínáltam.

Ez valami isteni lehet, megyek, és kipróbálom Pammer Livi receptjét!

Igazi hazai ínyencfalat! Zalai ráksaláta kapros körtével
Hamarosan itt a nyár, mind jobban ügyelnünk kell a vonalainkra, de ennél a magyar ínyencségnél még ezzel sem kell foglalkoznunk! Kár lenne kihagyni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!