Facebook hozzászólás
370

Rántott csirkefalatok túrós bundában

Nem, ez nem az a szokványos rántott csirke, hanem egy könnyed, egészséges változat. Kedvenc oldalunkon, az andió face oldalán találtuk, melyet most közkinccsé teszünk. Egészségetekre!

túrós csirke
Könnyed csirkefalatok Kép: andió facebook oldala

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé (összesen kb. 56 dkg ),
  • 20 deka tehéntúró,
  • 16 + 4 deka (szezámmag)liszt,
  • 3 tojás,
  • 2 teáskanál Himalája só,
  • 2 deci (mandula, kókusz)tej,
  • fél liter (kókusz)olaj a sütéshez

Elkészítés.
A csirkemellet vékony szeletekre vágod, 1 teáskanál sóval besózod. A túrót villával összetöröd, hozzáöntöd a tejet, belekevered a tojások sárgáját, 1 teáskanál sót és 16 dkg lisztet. A tojásfehérjét habbá vered és elvegyíted a túrós masszával.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítod. A hússzeleteket beleforgatod a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártod.
A forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütöd. Egy-egy adag kb 15 perc alatt sül meg. A kisült szeleteket papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tipp: Félidőben, tepsibe is át lehet rakni és a sütőben tovább sütni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!