Facebook hozzászólás
702

Rebarbarás pitém

Nem vagyok elvakult rebarbara fan, de szezonjában kétszer-háromszor szívesen sütök belőle valami fanyar kis süteményt. Mondjuk egy pitét. Bolondíthatjuk egy kevés almával vagy málnával is.

Rebarbarás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
65 dkg rebarbara
2 csapott evőkanál cukor (nyírfacukor, eritrit)
2 evőkanál darált mandula vagy dió
fahéj
8 dkg vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
8 dkg porcukor + egy kevés a szóráshoz
2 tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
20 dkg liszt
2 csapott teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A sütőformát/tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC-fokra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, 1–2 kanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Tehetünk még hozzá néhány szem málnát, sárgabarackot, szedret, hogy ellensúlyozzuk a rebarbara savanyúságát. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nem túl vékony szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral behintjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!