Facebook hozzászólás
1 196

ÍGY KELL ÉBREDNI!

Reggeli húskrém

Nálunk még nem volt olyan, hogy ne maradt volna meg egy darabka bármelyik sültből, igaz, hogy van rá négylábú szőrös jelentkező, de még akkor is van ami feldolgozásra és elfogyasztásra vár, ha kedvencünk is megkóstolta az ünnepi menüt. Saját tapasztalatból tudom, hogy a 2-3 napos hűtőben tartott sült húsra már mindenki húzza az orrát, de nem hagytam annyiban és készítettem már több alkalommal is a hideg sült hús maradékokból egy isteni húsos-tojásos krémet amit aztán tárt karokkal és szájjal fogadtak reggelire.

Reggeli húskrém, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sült hús maradékot apró kockákra vágjuk. Hozzáadunk kettő evőkanálnyi majonézt, egy evőkanálnyi puha teavajat, kettő teáskanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, egy kisebb fej lila hagymát apróra vágva, a keményre főtt tojásokat (2-3 darabot) szintén apró kockára vágva, és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, és pirítóson tálaljuk. Különösebb fűszerezést nem igényel mert a sült husik már egyszer megfűszereződtek és annyi pont elég ahhoz, hogy harmonikus ízeket kapjunk.

Kezdjünk pulykahúsos reggelivel!

Pulykasonkás-omlettes tortilla, Kép: gallicoop.hu
Kép: gallicoop.hu

Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. Szakértőnk szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!