Facebook hozzászólás

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!  

Csörögefánk, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a sóval, illetve annyi tejföllel, amennyit felvesz, jó összegyúrjuk. Nagyjából úgy levestészta keménységű legyen. Vékony lapra kinyújtjuk, majd derelyemetélővel rombuszokat vágunk belőle. Ugyancsak a derélyemetélővel egyenként két hosszabb nyílást vágunk belőle, a rombuszok végeit áthúzzuk a lyukakon, és gyorsan bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Tegyük papírtörölközőre, hogy a fölös olajat le tudjuk itatni. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és kicsi rummal ízesített baracklekvárt kínálunk hozzá.

Káposztás virslim a farsangi bulimra
Vékony csíkokra vágni a káposztát. Na, ez a legbonyolultabb ebben a receptben. A többi gyerekjáték, ráadásul gyors, laktató, és hozzátenném, hogy háziasszonykímélő bulivacsi. Így magában, vagy friss kenyérrel is remek! Mellesleg tudtad, hogy a káposzta egybként is szerelmes a virslibe? Jó bulizást!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!