Facebook hozzászólás

Rékasi farsangi csörögefánkom

Nagyanyám világbajnok csörögefánkjának receptjét osztom most meg Veletek. Nekem még van derelyemetélőm, de megteszi egy jó éles kés is, ha nincs épp otthon az említett csúcskütyü. Egy jó gulyás, és hozzá a csöröge, tuti siker egy farsangi bulihoz!  

Csörögefánk, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a sóval, illetve annyi tejföllel, amennyit felvesz, jó összegyúrjuk. Nagyjából úgy levestészta keménységű legyen. Vékony lapra kinyújtjuk, majd derelyemetélővel rombuszokat vágunk belőle. Ugyancsak a derélyemetélővel egyenként két hosszabb nyílást vágunk belőle, a rombuszok végeit áthúzzuk a lyukakon, és gyorsan bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Tegyük papírtörölközőre, hogy a fölös olajat le tudjuk itatni. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és kicsi rummal ízesített baracklekvárt kínálunk hozzá.

Káposztás virslim a farsangi bulimra
Vékony csíkokra vágni a káposztát. Na, ez a legbonyolultabb ebben a receptben. A többi gyerekjáték, ráadásul gyors, laktató, és hozzátenném, hogy háziasszonykímélő bulivacsi. Így magában, vagy friss kenyérrel is remek! Mellesleg tudtad, hogy a káposzta egybként is szerelmes a virslibe? Jó bulizást!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 130

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!