Facebook hozzászólás
811

Répaburger

Szinte minden nyár eleji, nyári zöldségből, így a répából is lehet burgert, ha úgy tetszik fasírtot készíteni, még pedig igen finomat. A vegán módon táplálkozók ideális étele, a mindenevők könnyű egészséges ebédje, vacsorája lehet, amely gluténmentesen is elkészíthető. A répa egész évben rendelkezésre áll, ha éppen nincsenek friss zöldfűszerek, szárított, őrölt fűszerekkel is elkészíthető.
Répaburger, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 10 darab burgerhez

két nagyobb répa
1 közepes nagyságú hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csésze csicseriborsó liszt
1 púpozott evőkanál őrölt lenmag
1 nagy marék friss zöldfűszer (petrezselyem, zellerlevél, koriander, kevés bazsalikomoregánó, amit szeretünk, amink van otthon)
1 kávéskanál kömény
1 mokkáskanál chili paprika
1 mokkáskanál füstölt paprika (elmaradhat)
kevés friss gyömbér vagy gyömbérpor
fél kaliforniai vagy kápiapaprika
1 kávéskanál vagy ízlés szerinti mennyiség
szükség szerint víz vagy növényi tej (pl. kókusztej)

Elkészítés

Mindent zöldséget daráljunk, őröljünk, reszeljünk meg. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet és a lenmagőrleményt. Fűszerezzük.
Ha nagyon porózus lenne, adjunk hozzá evőkanalanként vizet/tejet. Ha híg lenne, adjunk hozzá csicseriborsólisztet.
Egy papírral bélelt tepsibe formáljunk belőle gombócokat vagy evőkanállal egyszerűen rakjunk fasírtnyi kupacokat. 180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütöttük.

Török tojásos lepény
Tipikus nyári reggeli. Könnyed, könnyű elkészíteni, igazi egzotikus fogás, biztosan sikeresek leszünk vele. Elkészíthetjük előre, akár vihetjük piknikezni is. Tökéletes dobozos ebéd is lehet a munkahelyünkön. Igazi keleti kényeztetés, friss és üde.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!