>
Facebook hozzászólás

Répatorta

Se szeri, se száma a répatorta recepteknek, híres séfek és cukrászok is rendre elkészítik ezt az ínyencséget. Minden recept más, és minden répatorta finom.

Répatorta, Kép: Dolina Kinga
Kép: Dolina Kinga

Hozzávalók: 

300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj

Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk és finomra reszeljük. A diót apróra vágjuk vagy darabosra daráljuk. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előveszünk egy tortaformát (ez lehet muffin forma is). Egy kisebb tálban fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzákeverjük az olajat, a répát, és a diót. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát. Végül a két tál tartalmát alaposan összekeverjük. Sütőformába öntjük és kb 40 percig sütjük. Ha kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet (ehhez a fent írt hozzávalókat kézi habverővel elkeverjük).

Vörösboros sárgarépa leves
Bizarrnak tűnhet ez a répaleves a vörösborral, egy fej fokhagymával és a sokféle fűszerrel, de higgyék el, hideg téli napokon pont erre van szükségünk, hogy kissé felmelegítsük magunkat.
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!