Facebook hozzászólás
548

Répatorta

Se szeri, se száma a répatorta recepteknek, híres séfek és cukrászok is rendre elkészítik ezt az ínyencséget. Minden recept más, és minden répatorta finom.

Répatorta, Kép: Dolina Kinga
Kép: Dolina Kinga

Hozzávalók: 

300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
200 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj

Tetejére:
20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk és finomra reszeljük. A diót apróra vágjuk vagy darabosra daráljuk. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előveszünk egy tortaformát (ez lehet muffin forma is). Egy kisebb tálban fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzákeverjük az olajat, a répát, és a diót. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát. Végül a két tál tartalmát alaposan összekeverjük. Sütőformába öntjük és kb 40 percig sütjük. Ha kihűlt, rákenjük a tetejére a krémet (ehhez a fent írt hozzávalókat kézi habverővel elkeverjük).

Vörösboros sárgarépa leves
Bizarrnak tűnhet ez a répaleves a vörösborral, egy fej fokhagymával és a sokféle fűszerrel, de higgyék el, hideg téli napokon pont erre van szükségünk, hogy kissé felmelegítsük magunkat.


Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!