Facebook hozzászólás

Részeges szarvasom

Felfedeztem a csőben a lyukat – ahogy azt mondani szokták. Én is, mint mindenki attól tart, ha vadhúst készít, az kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása! Bátran mondhatom, hogy ez a részeges erdei állat mindenkit levett a lábáról!

Részeges szarvasom, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cserépedényt a tetejével együtt már előző este beáztatom vízbe. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a megmosott, papírtörölközővel megszárogatott húst egybe beleteszem. Nagy lángon sütöm pár percig minden oldalát, hogy keletkezzen rajta egy kérek. Az a jó, ha itt-ott már kicsit barnás foltok, picit égettebb részek is láthatók. Lekapom a gázról, és hagyom a serpenyőben pihenni. A hagymákat cikkekre vágom, és a vízből kivett cserépedény aljára terítem. Rámorzsolom a leveskockák felét, sózom, frissen tekert borssal megszórom. Sózom, borsozom a húst is, és a hagymára fektetem. A serpenyőben maradt vajas húslét ráöntöm, majd jön a részegesség, vagyis a sör! Az a jó, ha ellepi a húst! Lefedjük, és most mehet a mikróba!

Gyors szarvaspörköltem
Attól gyors, hogy kuktában készítettem. A húst kedves barátainktól kaptuk váratlanul. Tudtam, hogy olyan sűrű napok jönnek számomra, sok választásom nincs, így nekiugrottam. Isteni ebéd sikeredett belőle, a maradékot pedig lefagyasztottam. Jó lesz az még később is!

Miután mindenkinek másként működik a mikrohullámú sütője, és azon belül is rengeteg menüponttal találkozunk, így csak a lehető legegyszerűbb módot írom le. kb. 2×30 percig sütni. Az első 30 perc után hagyjuk pihenni öt percig, Gyorsan kapjuk le a tál tetejét, fordítsuk meg a húst, vissza a fedővel, és jöhet a második félidő. Hústűvel ellenőrizzük, hogy elég puha-e a hús. Ha igen, tegyük vissza a római tál tetejét, és ki se nyissuk, amíg nem tálaljuk!

Annyira szépek voltak az újkrumplik a piacon, hogy nem tudtam ellenállni, és amíg terítettem, az is elkészült. A részeges szarvas puha lett, zamatos, a szaftból jutott a krumplira is! (Tésztát is főzhetsz ki hozzá!) Igazi vad, ünnepi étel, és egyáltalán nem zsíros! Jó étvágyat, és azért igyatok hozzá ti is egy pohár sört!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!