>
Facebook hozzászólás

Rizotto a tenger gyümölcseivel

Ha van fél órád és éhes is vagy, akkor tökéletes megoldás lehet egy rizottó elkészítése. Nem kell nagy előkészület, de a serpenyő mellett azért ott kell majd állni – ez tény.

Rizotto a tenger gyümölcseivel, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:
30 dkg rizotto rizs
1 fej hagyma
5 dkg vaj
2 dl fehér bor
0,5 l alaplé
50 dkg tengeri herkentyű, ízlés szerint
3-4 db aszalt paradicsom olajban

Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a kimondottan rizottó rizst elkezdjük pirítani – folyamatos kevergetés mellett. Egy másik serpenyőben a tenger gyümölcsei felét szintén elkezdjük vajon hőkezelni, vagyis párhuzamosan tevékenykedünk. A kagylókat, rákocskákat citrommal locsolgathatjuk, a rizsbe pedig belekeverünk apróra vágott vöröshagymát.

A rizottó készítésésnek az egyik fontos mozzanata, hogy fehérborral indítjuk a párolást – én most formabontóan rozéval dolgoztam. Tehát öntöttem egy kevés bort a rizs alá, majd átforgattam a szemeket. Ezt követően már a felöntéseket alaplével végeztem, de mindig arra törekedtem, hogy ne legyen túl sok folyadék a rizsszemek alatt, de ne is piruljanak le. Tehát kavargatom, locsolgatom, majd jöhetnek a tengeri herkenytűk. Most a rákok másik fele jön a rizottóra, a másik serpenyőben még mindig rotyognak a többiek. Tehát belekeverem a rákokat, jöhet a bazsalikom és az oregánó, só és bors – majd ismét kavargatás.

Azért, hogy nagyon különleges és intenzív legyen az ízvilág, nos ezért aszalt paradicsomokat is csíkozok a rizottó mellé, majd a végén jöhetnek a lepirított tenger gyümölcsei is.

Citromos rizotto
A rizottó az olasz konyha ékköve, semmi szín alatt nem tévesztendő össze azzal az étellel, amit a magyarok annak hívnak. A rizottó kerek szemű rizsből készül, alapfeltétele, hogy borral és valamilyen alaplével felöntögetve, kavargatva készítsük el. Minden más eljárással készült rizsétel lehet finom, de nem rizottó.
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!