Facebook hozzászólás
5 335

HÚS NÉLKÜL, GAZDAGON

Rizsleves finom zöldségekkel

Húsvét előtt, böjt idején sok családnál gyakrabban kerülnek az asztalra hús nélküli fogások. Arra gondoltam, hogy az Őrülten jó ételek ezen remeke, pont beleillik ebbe a hangulatba!

Rizsleves finom zöldségekkel, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

12 dkg  rizs
20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
2 ek. liszt
fűszerpaprika
tárkony

Elkészítés:

A sárgarépát fél karikákra vágjuk, a vöröshagymát vékony csíkokra (fél vagy negyed karika) szeljük, a szárzellert pedig kissé ferdén fél centisre daraboljuk. Zsiradékot hevítünk és a répát, hagymát, zellert egyszerre megfuttatjuk rajt. Ezután hozzákeverjük a rizst, babérlevéllel, tárkonnyal fűszerezzük, és meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük (1,2 l) vízzel. Puhára főzzük a rizst, és a zöldségeket, a lisztből rántást készítünk a levesünket berántjuk. Az utolsó percben a borecettel megbolondítjuk. Jó étvágyat kíván hozzá az Őrülten jó ételek szakértője!

Póréhagymás, rizses csirke

Póréhagyma-Kép: pixabay
Kép: pixabay

Néhány egyszerű alapanyagot választottunk a csirke mellé, és nagyon finom egytál étel lett a végeredmény. A póréhagyma és a fehér bor alapjáraton nagyon illik egymáshoz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!