Facebook hozzászólás
291

Rizspuding – vörösborral bódítva

Igazán gyors és különleges desszertet dobtunk össze váratlan vendégek vagy édesszájú családtagok részére. A benne lévő vörösbort elnyomja a fél kiló gyümölcs, így senki sem lesz másnapos tőle.

Rizspuding Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 15 deka rizs,
  • 30 deka felvert tejszínhab,
  • 3 deka zselatin,
  • 3 dl tejszín,
  • őrölt fahéj,
  • 1 deka vaníliás cukor;

a mártáshoz:

  • 500 deka vegyes erdei gyümölcs
  • 1 dl vörösbor,
  • 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Tejberizst főzünk, vaníliás cukorral és kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. Miután kihűlt, az 1 dl hideg vízzel elkevert zselatint és a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá. Puding- vagy őzgerincformába öntjük, hűtőbe tesszük. Vörösborral ízesített erdeigyümölcs-mártással tálaljuk, melyhez a gyümölcsöket kevés vajon megfuttatjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fölöntjük a vörösborral, és 1-2 percig pároljuk. Mélyhűtött gyümölcs esetén ügyeljünk rá, hogy éppen csak felengedjen, ne legyen tocsogós!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!