Facebook hozzászólás
261

Ropogós csemegeuborka-receptekkel

Kicsi, zöld és ropogós. Mi az? Hát persze, hogy az egyik legegészségesebb zöldségféle, amelyről sokat tudunk, de lehet, hogy nem eleget. Bár nagyon magas víztartalma van, mégis rendkívül gazdag ásványi anyagokban is, káliumot, vasat, foszfort, kalciumot, nátriumot, szénhidrátokat, valamint A1, B1, B2, B6, és C vitamint is tartalmaz.

Egyes források szerint Afrikából származik, más adatok szerint pedig Dél-Kelet-Ázsiából. Egy biztos, amióta felfedezte magának az emberiség az uborkát, örömmel fogyasztjuk, elsősorban nyersen, különböző formában elkészített salátaként, vagy hideg uborkalevesként, de változatosan konzerválva is. Mindemellett sikeresen méregtelenítünk az uborka levével, karikákra vágva arcpakolásként is használjuk, hiszen szépítő és kozmetikai hatása is közismert, de gyógyíthatunk rovarcsípést, napégést is a hűsítő hatású uborka lével, vagy péppel.

Csemegeuborka. Már az elnevezés is sokat ígér, hiszen jelzi, csemegéről, igazi finomságról van szó. Az uborkái közül ebbe a kategóriába a legapróbbak kerülnek be, az igazi csemegeuborka 3-6 cm, de találkozhatunk 5-8 cm-es, vagy akár 6-9 cm-es csemegeuborkákkal is. A vállalkozó szellemű háziasszonyok közül sokan próbálkoznak szezonról szezonra azzal, hogy saját recept alapján teszik el télire a család betevő uborkáját, de sokkal többen vannak, akik az uborkakészítés professzionális mesterei mellett teszik le voksukat.

A csemegeuborka rajongók számára jó hírünk van: már kaphatóak a Bonduelle megújult termékei, amelyek igazán friss, hibátlan alapanyagokból készülnek, a közkedvelt ízesítések alapján több változatban is. A ropogós, apró uborkákat hazai termesztőktől vásárolja a cég, a feldolgozásnál pedig ügyelnek arra, hogy a minőség meg is maradjon, és az üvegből kivéve is formás, harapnivaló finomságokkal találkozzon a fogyasztó. A megújult uborkacsalád gondol azokra is, akik állandó harcban állnak a mérleggel, számukra illetve minden egészségtudatos vásárló számára is elkészült a hozzáadott cukor nélkül készült változat is, hiszen a többi fűszer, a kapor, a mustármag, a só, az ecet, a csípős változatban pedig a pepperoni éppen elég „lelket” lehel a csemege uborkába. A termékeket szokott lelőhelyükön vásárolhatjuk meg, de a játékos kedvűek figyelmébe ajánljuk a www.uborkafarm.com oldalt is, ahol jópofa játékkal ezúttal online vásárlási kuponokhoz, és egyéb értékes ajándékhoz is juthatnak.

A csemegeuborka felhasználásával kapcsolatban pedig itt az idő eloszlatni egy tévhitet: nemcsak savanyúságként, húsételek mellé, vagy hidegtálakon fogyasztható, hanem remek fogások alkotóelemeként is gondolkodhatunk uborkában. Kedvcsinálónak íme itt két recept, amelynek remek ízt ad a ropogós finom csemegeuborka.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!