>
Facebook hozzászólás

Rozé és fehér küvé az idei húsvét sztárja

Már tudjuk, milyen fogások kerülnek a húsvéti asztalra. Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is! Egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz. Kellemes ünnepeket!

Kötelező eleme a főtt sonka a húsvéti étkeknek, melynek intenzív aromája meghatározó tényező a borválasztáskor. Vannak, akik kizárólag friss ízvilágú fehérborral kísérik a húsvéti sonkát, mi azonban inkább egy száraz rozét ajánlunk hozzá, mint például az „Öröm” Rosé Cuvée. Amennyiben a füstös ízvilágot szeretnétek hangsúlyozni, vörösborokhoz is nyúlhatunk, a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon tökéletes választás.

Húsvéti asztal,Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

szekszárdi borászok szerint a tojásos ételek – legyen az a hagyományos, színes főtt tojás, vagy a tojáskrém, esetleg a különleges tojástekercs – nagy kedvelőinek ajánlunk egy száraz rozét. Ha tojásos előételeket is készítünk, érdemes beszerezni egy könnyű fehér küvét.

Húsvétkor a báránysült is elengedhetetlen az asztalon, melyhez többféle bort is kínálhatunk. A fűszeresen elkészített birka mellé egy gyümölcsös kavalkádot ajánlunk. Jó választás például a Gere-Weninger pincészet Cabernet Franc Selection, mely kiemeli az intenzív, fűszeres aromákat. Amennyiben a húst natúr változatban készítjük el, érdemes egy kellemes vörösbort választani mellé, például egy Gere-féle Pinot Noir egy gyümölcsös, hűvös bort, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó íz-illat párosítás teszi pikánssá.

Ne feledkezzünk meg azonban az ízletes húsvéti süteményekről és desszertekről sem! A gyümölcsös desszertek kifogástalan kísérőjeként funkcionálhatnak az Irsai Olivérek. A csokoládés finomságok mellé érdemes komplex és sokszínű bort választani, mint például a Takler Regnum-ot, ami biztosan elnyeri borkedvelő barátaink szívét!

Kedves Barátaink! Kellemes húsvéti ünnepeket!

Citromos húsvéti kalács
Kalács nélkül nincs húsvét, akkor sem, ha mondjuk valaki nem szereti a sós füstölt sonka mellé az édeskés kalács ízét. Kalács márpedig kell, és kész!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…
1 / 1 508

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!