Facebook hozzászólás

Rozé és fehér küvé az idei húsvét sztárja

Már tudjuk, milyen fogások kerülnek a húsvéti asztalra. Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is! Egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz. Kellemes ünnepeket!

Kötelező eleme a főtt sonka a húsvéti étkeknek, melynek intenzív aromája meghatározó tényező a borválasztáskor. Vannak, akik kizárólag friss ízvilágú fehérborral kísérik a húsvéti sonkát, mi azonban inkább egy száraz rozét ajánlunk hozzá, mint például az „Öröm” Rosé Cuvée. Amennyiben a füstös ízvilágot szeretnétek hangsúlyozni, vörösborokhoz is nyúlhatunk, a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon tökéletes választás.

Húsvéti asztal,Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

szekszárdi borászok szerint a tojásos ételek – legyen az a hagyományos, színes főtt tojás, vagy a tojáskrém, esetleg a különleges tojástekercs – nagy kedvelőinek ajánlunk egy száraz rozét. Ha tojásos előételeket is készítünk, érdemes beszerezni egy könnyű fehér küvét.

Húsvétkor a báránysült is elengedhetetlen az asztalon, melyhez többféle bort is kínálhatunk. A fűszeresen elkészített birka mellé egy gyümölcsös kavalkádot ajánlunk. Jó választás például a Gere-Weninger pincészet Cabernet Franc Selection, mely kiemeli az intenzív, fűszeres aromákat. Amennyiben a húst natúr változatban készítjük el, érdemes egy kellemes vörösbort választani mellé, például egy Gere-féle Pinot Noir egy gyümölcsös, hűvös bort, melyet a játékos fűszerek és a cseppnyi hordó íz-illat párosítás teszi pikánssá.

Ne feledkezzünk meg azonban az ízletes húsvéti süteményekről és desszertekről sem! A gyümölcsös desszertek kifogástalan kísérőjeként funkcionálhatnak az Irsai Olivérek. A csokoládés finomságok mellé érdemes komplex és sokszínű bort választani, mint például a Takler Regnum-ot, ami biztosan elnyeri borkedvelő barátaink szívét!

Kedves Barátaink! Kellemes húsvéti ünnepeket!

Citromos húsvéti kalács
Kalács nélkül nincs húsvét, akkor sem, ha mondjuk valaki nem szereti a sós füstölt sonka mellé az édeskés kalács ízét. Kalács márpedig kell, és kész!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!