Facebook hozzászólás
797

Rozmaringos bárányborda

A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.

Kép: PP Archív

Hozzávalók:

1 kiló bárányborda,

3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál mustármag,

3 evőkanál akácméz,

2 evőkanál olívaolaj,

1 evőkanál citromlé,

1 evőkanál sűrített paradicsom,

1 mokkáskanál aprított rozmaring,

olaj, só, bors.

Elkészítése:

az egész báránybordát megmosom, és szárazra törlöm. Sózom, borsozom. Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mustármagot. Miután a magok egyesével szétpukkadtak, hozzáadom a mézet, az olajat, a citromlevet, a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és a rozmaringot. A báránybordát megkenem ezzel a masszával, és legalább egy órára a hűtőbe teszem. Miután már eleget pihent, a sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy serpenyőben a bárányborda mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, majd a húst tepsibe fektetem, és 20 percig sütöm. 10 perc után megforgatom. Így a hús belül szaftos és gyönyörű rózsaszín marad, kívül pedig a mézes-mustáros kéreg fantasztikus ízt ad neki. A tepsiből kivéve a csontok mentén szép szeletekre vágom a bordákat.

További fantasztikus ételreceptekért kattintson ide!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!