Facebook hozzászólás
577

Rozmaringos báránysült burgonyatortával

Tradicionális húsvéti fogás a bárány. Nem mindegy azonban, hogy hogyan készítjük elő a húst, majd magát a fogást! Ez egy olyan különlegesség a gyöngyöstarjáni Kovács Borháztól, amelyik bátran megállná a helyet a bárányt különösen kedvelő olaszok előtt is! Kellemes ünnepeket!   

Hozzávalók 4 ünneplő szájhoz:

Rozmaringos báránysült asztali tojásdíszítéssel, Kép: Kovács Borház
Kép: Kovács Borház

Báránysülthöz:

  • 80 dkg báránylapocka
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • rozmaring, só, bors – ízlés szerint

Burgonyatortához:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 15 dkg parmezán
  • panírmorzsa
  • vaj
  • só, bors – ízlés szerint

A húst (báránylapocka) sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringgal is megszórjuk, és összekötözzük. Kisebb serpenyőbe téve apró cikkekre vágott vöröshagymára és fokhagymára fektetjük a húst és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha már puha a húst kiemeljük. A pecsenye megmaradt levét a maradék rozmaringgal és liszttel felöntjük és mártást készítünk. Ebben a mártásban a többi hozzávalóval együtt forgatjuk meg a karikára vágott burgonyát. A szeleteket egy kivajazott és morzsával megszórt kerek edénybe helyezzük és szintén 120 fokon kb. 50 perc alatt pirosra sütjük.

Húsvétkor elengedhetetlen a bárány az ünnepi asztalon. Többféle bort is kínálhatunk hozzá! Akár egy fűszeres, karakteres fehér bor, például tramini vagy egy könnyebb vörös –  például a merlot – is remek párosítás lehet! Ne feledd, az ünnepi fogás az ünnepi borral egekbe emeli a hangulatot! Hálásak lesznek családtagjaid, barátaid!

Egy remek előételt már kínáltam, de ha nem vetted észre, sebaj, itt a recept – a hozzá illő borral!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!