Facebook hozzászólás
1 304

Rozmaringos mézzel sült körte sajtokkal

Szerelmes percekhez álmodta meg ezt a receptet Vida Kata, a Babramegy blog szerzője. A Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal karöltve azt szerette volna bebizonyítani, hogy hazai idényzöldségekből, -gyümölcsökből is készíthetsz olyan finomságot, amivel teljesen elvarázsolod a párodat. Már csak egy kis gyertyafény, és egy pohár pezsgő hiányzik! Igaz?  

Rozmaringos körte, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók:

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, nyolcadokra vágjuk, és kivágjuk a csumáját. Egy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük az olajat és a vajat, majd hozzáadjuk a körtéket és lassan pirítjuk őket. Pár perc után hozzáadjuk a mézet és a rozmaringot és addig forgatjuk őket, amíg minden szeletet egységesen körbe vesz a mézes, fűszeres máz. Ha megpirultak a felszeletelt sajtokkal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Céklahimnusz, cékla hummusz
Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!