Facebook hozzászólás

Sajtos és kolbászos andalúz fánkok

A spanyol, a katalán, az andalúz konyha mind nagyon izgalmas, mindegyik nagy barátja az apró falatoknak. Ilyen tapa (tapa=falat, tapas= falatok) ez a fánkocska is, amihez csodás paradicsom kompót dukál.

Sajtos, kolbászos falatkák, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók 5 főre
150 g chorizo
400 g krémsajt (pl.: Philadelphia)
150 gr liszt
1 kiskanál porélesztő
1 tojás
víz
petrezselyem és őrölt kömény
extra szűz olívaolaj, só és bors

Elkészítés:

Elkészítjük a panírt. Először összekeverjük a lisztet az élesztővel, sózzuk és borsozzuk, aztán adagokban hozzáadjuk a vizet folyamatosan kevergetve, amíg megfelelő állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet köményt, jól elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Lehúzzuk a kolbász héját, és apró kockákra vágjuk. majd összekeverjük a krémsajttal és egy kis aprított petrezselyemmel. Két kanál segítségével kis fánkocskákat formázunk belőle, amit megmártunk a panírban, és olívaolajban aranybarnára sütünk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.

Citromos halkrém vacsorára
Tudtad, hogy ezt az ételt a spanyolok tapasnak hívnák? Hihetetlenül gyorsan elkészíthető ez az előételnek is megfelelő finomság, ami visszaidézi a nyaralások hangulatát, egy gyors halkrém, melyhez biztosan nektek is van otthon minden. Azon túl, hogy örömmel eszünk ilyen finomságokat, egészséges finomságról van szó.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!