Facebook hozzászólás
3 966

ANYUKÁM SZAKÁCSKÖNYVÉBŐL

Sajtos sertéskaraj

Mindig praktikusan vezette konyháját az édesanyám. Mindig tudta, mi van otthon, és mennyi ideje van egy-egy fogásra, és ez nagyon lényeges egy háziasszonynak! Ez a nem túl komplikált de rendkívül finom, szaftos hús például irtó gyorsan tálalható. Az előkészületek mindössze 15 percet vesznek igénybe, a sütőben meg mindössze 15 percet töltenek a sajtos szeletek.

Karaj felszeletelve, Kép: wikimedia
Csak szép, rózsaszín húst vegyünk! Ha vizes, csillogó réteg fedi, akkor az gyorsan hízlalt sertésből származik, ami nem jól köti a vizet, és kiszárad a sütéstól! Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazra itatgatott hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, Bánjunk a sóval csínján mert a sajtban is van só. A sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük 220 °C fokra. az olvasztott vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és a hússzeletek mindkét oldalát egyenként kérgesítsük meg. Vegyünk elő egy jénait, és tegyük bele a húsokat egymás mellé. A sajttal és a paprikával megszórjuk a szeleteket, és vékonyra szeletelt vajdarabkákat teszünk mindegyik tetejére. Mehet az egész a sütőbe, és kb. 10 perc alatt arany barnára sütjük. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk, de jó mennek hozzá a párolt zöldségek is. Jó étvágyat!

Lecsó és karaj házassága Cinkotán

Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel.  Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és szaftosan omlik szét a szádban. Kínálj hozzá egyszerű kifőtt tésztát vagy krumplit.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!