Facebook hozzászólás
515

Sajtos zabtallér – egy diabetikus bulihoz

Ha a sok karácsonyi krémes édesség után valami sósra vágynál, akkor az alábbi gluténmentes, diabetikus finomságot  ajánljuk! Megállja helyét a szilveszteri buliban is!

A kép illusztráció Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes zabpehely
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés fokhagyma
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A gluténmentes zabpehelyből 5dkg-ot darálj le, a többit egészben használjd fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld le, add hozzá a többi alapanyagot, majd ízlés szerint fűszerezd kevés sóval, fokhagymával. A masszát néhány órára tedd a hűtőbe, majd formázz belőle golyókat, amiket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin helyezz el. Egy kanál segítségével lapítsd el a golyókat, mert minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. A tallérok 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készülnek el.

A szilveszteri lakomához hidegen-melegen is ajánljuk a baconos csirkemellet. A receptjét itt olvashatod!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!