Facebook hozzászólás

Sajtropogós

Ha sajt van otthon, minden van otthon, régóta tartom magam ehhez a bevált módszerhez. Persze ennél a receptnél jó, ha többféle sajt áll rendelkezésünkre, de végül is egyféléből is elkészíthető.

Sajtropogós, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
8 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg Trappista sajt
5 dkg Ementáli sajt
5 dkg Óvári sajt
10 dkg Márvány sajt
4 tojás sárgája
1 egész tojás a panírozáshoz

bors
szerecsendió
zsemlemorzsa

0,5 liter tej

Elkészítés:

A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk, nem pirítjuk, csak a habzó vajba tesszük a lisztet, majd a forró tejjel felengedjük, miközben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, mehet bele a szerecsendió, így sűrítjük be a krémet. Közben a kockákra vágott sajtokat belekeverjük a besamelbe, lehúzzuk a tűzről, és a tojások sárgáját. Alaposan elkeverjük, kihűtjük. Tetszés szerinti formára – rúd vagy golyó formára – alakítjuk a masszából kiszedett adagokat, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk. Forró olajban aranysárgára sütjük a rudakat.

Sajtban sült csirke, Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép:ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Bátran állíthatom, hogy a családunkban ez az egyik legnagyobb favorit, magam is igencsak kedvelem, mert az elkészítésével igazán nem kell sokat bajlódni, a végeredmény pedig mindig garantáltan isteni. Ehhez is jó sok sajt kell. Receptért kattints a képre!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívás a hízás

Kifogyhatatlan a téves hitek tárháza a kismamáknál. Most a dohányzást és a hízást vesszük nagyító alá Ratkó Tünde…

4 jó tipp a vérszívók ellen

Előfordulhat, hogy haza már többen érkezünk a kirándulásról, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy az illegális…
1 / 1 483

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!