Facebook hozzászólás

Saláta dinnye-golyócskákkal, dióval és bébi spenóttal

Itt a dinnye szezonja, már magyar gyümölcs is kapható! Használjuk ki, amíg lehet! A dinnye egyáltalán nem csak magában fogyasztható, bár kétségtelenül úgy is nagyon finom. De ha változatosságra vágyunk, itt egy ötlet!

Hozzávalók 4 személyre:

1 1/2 tk mustár

3 ek áfonyalé

1/2 tk só

4 ek olívaolaj

100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya

1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)

1 sárgadinnye (kb. 900 g)

200 g juhsajt

50 g dió

2 csomag bébi spenót (össz. 200 g)

Elkészítés:

1. A mustárt, az áfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.

2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A salátát megmossuk és szárazra centrifugázzuk.

3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk. Pirított bagettel az igazi!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

Receptek

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!