Facebook hozzászólás

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…  

Salátaleves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A jégsalátát, szükség szerint megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a leveleit pedig 2-3 centis kockákra daraboljuk, különösebben szétszedni, szétbontani, nem kell. A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, együtt üvegesre sütjük, majd rádobjuk a salátát, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg nagyjából felére összeesik. Ezután meghintjük fűszerpaprikával (nem kell túl sok, csak egy kis színt adunk neki), köménnyel, tárkonnyal, cukorral ízesítjük, rálöttyintjük a borecetet, felöntjük jó 1 liter vízzel, és közepes lángon felforraljuk. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a levesünket besűrítjük vele. Lényegében elkészültünk a levesünkkel, de ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, akkor, betétként az utolsó forráskor, 3-4 elhabart tojást csurgathatunk bele (mint a tojáslevesnél), illetve pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk. Ezzel kíván jó étvágyat Steffel Csaba!

Savanykás rizikeleves tésztával
Akit szeretnek a lányok, annak jó, akit szeretnek a nők, annak még jobb! De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok – tartja a nóta. A valóság pedig az, hogy azok a legboldogabbak, akiket szeretnek a szomszédok! Mert tőlük lehet szép mennyiségű fenyőalja gombához, vagy más néven ízletes rizikéhez jutni, amiből pedig ilyen csodás leves készülhet. Ez az orultenjoetelek.blogspot.hu alkotása!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!