Facebook hozzászólás

Saláta és tárkony házassága – Steffel Csaba konyhájából

Biztos az én hibám, de a salátalevessel úgy vagyok, illetve voltam, hogy egy nehezen értelmezhető étel – írja Steffel Csaba. Már többször próbálkozott vele, de valahogy nem volt az igazi, míg az ünnep előtti napokban néhány Facebook-os csoportban a – Ki mit eszik? – kérdésre többször is előjött a salátaleves. Újra belevágott, ezúttal jégsalátával, mert épp az volt akcióban…  

Salátaleves, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A jégsalátát, szükség szerint megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, a leveleit pedig 2-3 centis kockákra daraboljuk, különösebben szétszedni, szétbontani, nem kell. A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, együtt üvegesre sütjük, majd rádobjuk a salátát, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg nagyjából felére összeesik. Ezután meghintjük fűszerpaprikával (nem kell túl sok, csak egy kis színt adunk neki), köménnyel, tárkonnyal, cukorral ízesítjük, rálöttyintjük a borecetet, felöntjük jó 1 liter vízzel, és közepes lángon felforraljuk. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a levesünket besűrítjük vele. Lényegében elkészültünk a levesünkkel, de ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, akkor, betétként az utolsó forráskor, 3-4 elhabart tojást csurgathatunk bele (mint a tojáslevesnél), illetve pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk. Ezzel kíván jó étvágyat Steffel Csaba!

Savanykás rizikeleves tésztával
Akit szeretnek a lányok, annak jó, akit szeretnek a nők, annak még jobb! De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok – tartja a nóta. A valóság pedig az, hogy azok a legboldogabbak, akiket szeretnek a szomszédok! Mert tőlük lehet szép mennyiségű fenyőalja gombához, vagy más néven ízletes rizikéhez jutni, amiből pedig ilyen csodás leves készülhet. Ez az orultenjoetelek.blogspot.hu alkotása!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!