Facebook hozzászólás

Saltimbocca

A saltimbocca olaszul annyit tesz: ugorj a számba. Hagyományosan borjúhúsból készül, és nem kell hozzá, csak néhány jó minőségű alapanyag. S ha ez mind megvan, már ugorhat is a szánkba a csodás sült hús.

Saltimbocca, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
8 szelet borjúcomb
12 dkg pármai sonka
8 zsályalevél
4 evőkanál liszt
1 dl száraz fehér bor
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj

bors

Elkészítés:
A hússzeleteket óvatosan vékonyra veregetjük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A sonkát 8 szeletre vágjuk, mindegyik hússzeletre fektetünk egy szelet sonkát, majd egy-egy zsályalevelet. Ez utóbbit fogpiszkálóval rátűzzük a húsra. Az olajat és a vajat egy vastag aljú serpenyőben felforrósítunk, beletesszük a hússzeleteket (ne egyszerre!), és mindkét oldalukon megpirítjuk. Felöntjük a borral, és még 5-7 percig főzzük az ételt.

Gyorsan fogyó pogácsa
Semmilyen különleges elkészítési módot nem igényel a család kedvenc pogácsája, nem kell élesztőt futtatni, nem kell hajtogatni, csak összegyúrni és kisütni.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!