Facebook hozzászólás
355

Sárgatúró

A sárgatúró jellegzetes húsvéti étel, főleg az ország kelet-nyugati felén ismerik és készítik az ünnepen. Ismerkedjünk meg vele, érdemes!

Sárgatúró, Kép: husvet.info
Sárgatúró, Kép: husvet.info

Hozzávalók:

1 liter tej
10 db tojás
3 ek porcukor
2 marék mazsola

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a mazsolát. A tejet egy edénybe öntjük, beleöntjük a cukros tojást, a citromlevet, és melegíteni kezdjük. Folyamatosan keverjük. A tej kicsapódik, túróssá válik. Egy szűrőt kibélelünk sűrű szövésű, tiszta konyharuhával, abba öntük a keveréket, és a mosogató fölé kötjük egy éjszakára, hogy lecsepegjen. Másnapra kész is az édes, mazsolás túró, amelyet felszeletelve tálalunk.

Spenótos túrótorta
Spenót, túró, tojás, ezek mind a húsvéthoz kapcsolható alapanyagok. Igazi vendégváró finomságot ajánlok, előre is elkészíthető, hiszen hidegen is nagyon finom.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!