Facebook hozzászólás
1 097

Seherezádé tortája

Ahogy a neve is jelzi, a torta receptje elég messziről érkezett, az arab világból. Elkészítése egyszerű, hozzávalói nálunk is jól ismertek, így nagyon valószínű, hogy a kedvenc sütik között találjuk hamarosan. Én már megsütöttem!

arab torta
Én már megsütöttem! Kép: Krajcsó Judit

Hozzávalók:

tésztához

7 tojásfehérje
7 kanál cukor
300 g durvára darált dió
100 g apró kockára vágott datolya
100 g mazsola
3 kanál liszt
1/2 csomag sütőpor
krémhez:
7 sárgája
7 kanál cukor
100 g főzőcsoki
250 g vaj
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a feldarabolt datolyát 1 kanál liszttel összekeverjük. A habba belekanalazzuk a diót, az előre beáztatott, lecsurgatott mazsolát, a feldarabolt datolyát és a két kanál lisztet a sütőporral. Finoman összekeverjük. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 1o percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 1o percig a sütőben tartjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Gőzön megfőzzük a tojás sárgáját cukorral, hozzáadjuk a főzőcsokit. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt masszához hozzáadjuk.
A tésztát ketté vágjuk, megkenjük krémmel, majd a tetejét is beborítjuk a krémmel

Díszíthetjük tejszínhabbal, de a tetejét megszórhatjuk darált dióval is.

 

8 emeletes banános boldogság – sütés nélkül
Az ünnepnapjaink egyik legkedveltebb sütés nélküli desszertje, főhőse pedig a banán. Igaz, hogy 8 emeletnyi magas, de egyáltalán nem fárasztó elkészíteni, ráadásul szemnek is, szájnak is boldogság. No és nem utolsó szempont, hogy a sütőt se kell bekapcsolni miatta.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!