Facebook hozzászólás
1 664

ÉDESAPÁM KEDVENCE

Selymes gombakrémleves tejszínnel

Elámultam a barcelonai piacon, amikor megláttam a katalán vidék összes gombáját a szivárvány minden színében. Ehhez képest nálunk sokkal szegényesebb a kínálat még a jobb üzletekben is. Pedig mindenféle gomba mindenféle módon nagy kedvenc a családban. Ez a recept is egyszerű piaci beszerzésből származik, mert apukám imádja. Finom vasárnapi fogás is lehet!

Selymes gombaleves tejszínnel, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombát, a fokhagymát, a hagymát és a karajt (vagy sonkát) felkockázom. Minél kisebbre, annál jobb. Rádobom az olajra a füstölt cuccot, majd a hagymákat, hogy üvegesre párolódjanak. Mehet hozzá a gomba, óvatosan megsózva fedő alatt puhára párolom. (Vigyázz a sózással, mert a füstölt áru lehet sós!) Most megszórom a liszttel, elkeverem, hozzáöntöm a tejszínt, és az egész mehet a turmixgépbe. (Dolgozhatsz a botmixerrel is, kevesebbet kell mosogatni!) Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockákat, ha kell, még fehérborssal, sóval ízesítem. Mehet vissza a lábasába, összeforralom, hogy besűrűsödjön. Tálalhatod sonkacsipsszel  vagy petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Vadas gomba nudlival

Vadas gomba nudlival, Kép: Somogyi zoltán Max
Kép: Somogyi zoltán Max

Vadas mártás, kicsit átdolgozva, könnyítve. Egy rendezvény kapcsán jött az ötlet, készítsünk ilyet. Ha sült kolbászkarikákkal és kenyérpudinggal kínáljuk, akkor ő a Gyenesi Vadóc. Borvacsorákon sokszor kerül az asztalra, jól illik hozzá egy könnyű, gyümölcsös fehérbor – derült ki Max konyhájában.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!