Facebook hozzászólás

Serpenyős lazac paradicsommal és mentával

Igazi ünnepi finomságot kínálunk, amely akár a karácsonyi menü része is lehet. Persze egy vasárnapi próbafőzés sem árt addig a közkedvelt és egészséges lazacból. Szinte gyerekjáték elkészíteni.

Kép: Illusztráció Pixabay

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 45 dkg lazacfilé bőr nélkül,
  • 0,6 dl narancslé,
  • 20 dkg szeletelt paradicsom,
  • 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél,
  • egy csipet frissen reszelt narancshéj,
  • 2 kávéskanál olívaolaj,
  • a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.

Elkészítés:
A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc)
Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.

További ínyenc falatokért lapozz át erre az oldalra!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…

Gyógynövényes gyógyerő

Hová is induljunk? A hegyekbe, a tengerpartra? A Balatonra, vagy valami egzotikus országba? És mit vigyünk…
1 / 1 492

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!