>
Facebook hozzászólás

Serpenyős lazac paradicsommal és mentával

Igazi ünnepi finomságot kínálunk, amely akár a karácsonyi menü része is lehet. Persze egy vasárnapi próbafőzés sem árt addig a közkedvelt és egészséges lazacból. Szinte gyerekjáték elkészíteni.

Kép: Illusztráció Pixabay

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 45 dkg lazacfilé bőr nélkül,
  • 0,6 dl narancslé,
  • 20 dkg szeletelt paradicsom,
  • 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél,
  • egy csipet frissen reszelt narancshéj,
  • 2 kávéskanál olívaolaj,
  • a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.

Elkészítés:
A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc)
Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük, majd forrón tálaljuk – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.

További ínyenc falatokért lapozz át erre az oldalra!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 161

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!