Facebook hozzászólás

KARCSÚSÍTÓ FOGÁS

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából

Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel – nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.

Sertészűz bazsalikomos krumplipürével, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől

Tonhalstake spárgával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…

Elkészítés:

A sertésszüzeket az esetlegesen rajta maradt hártyáktól megszabadítjuk, majd  sózzuk, borsozzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon hirtelen megkérgezzük minden oldalon. Deszkára fektetve, konyharuhával letakarva, 15 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben letakarva sütjük. Én úgy szeretem, ha már nem rózsaszínű, de még teljesen szaftos a belseje, épp csak átlépi azt a határt, amikor már nem rózsaszín de nem is száraz. Ha ezzel elkészülünk, deszkán letakarva pihentetjük tovább.

A karfiolrózsákat és a brokkolit alaposan megmossuk, és sós-fehérborsos vízben puhára főzzük. Karfiolokból 4-4 nagyobb rózsát, brokkoliból kettő közepes rózsát használtam fel. Egy magas falú tálba vagy késes aprítóba tesszük a megfőtt zöldségeket, a pucolt fokhagymagerezdet és egy közepes nagyságú friss bazsalikom levelet  Erre ráöntünk 1dl tejszínt, és pürés állagúra dolgozzuk kézi botmixerrel vagy a késes aprítóval.  Ha túl sűrű, mehet bele még tejszín.

Tálalás előtt a húst forró serpenyőben kevés zsiradékon átpirítottam , majd vastagabb szeleteket vágva a pürével kínáltam. Kiegészítésként lila hagymás paradicsomsalátát is tálaltam mellé.

Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!