Facebook hozzászólás

Sólet

Hagyományosan szombatra készülő étel, francia gyökerekkel rendelkezik, eredeti neve “melegen letakartat” jelent. A legjobb, ha jól záródó agyagedényben készítjük.

Sólet, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
0,5 kg áztatott bab
20-25 dkg gersli
30 dkg füstölt libacomb
30 dkg marhaszegy
4 nagy fej lila hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
főtt tojások
só, bors, olaj, pirospaprika

Elkészítés:
Egy megfelelő méretű sütőtálat vékonyan kiolajozunk, elterítjük az alján a beáztatott bab felét, rászórjuk a gerslit, jöhetnek a húsok is. Megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát. Egy kevés olajon pároljuk meg a szeletekre vágott hagymát, azt is tegyük az edénybe. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd az egészet szórjuk meg a liszttel, végül fedjük be a maradék a babbal. Öntsük fel az edényt vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat, majd fedjük le a tálat, és 2,5-3 órára tegyük a sütőbe 170 fokra. Félidőben megkeverhetjük. Főtt tojásokkal tálaljuk, ezeket megfőzhetjük együtt is a sólettel, ha a nagyon alaposan lefertőtlenített nyers tojásokat is beleágyazzuk a bab és a gersli közé.

A változatosság gyönyörködtet
A sóletre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, mutatunk egy másik fajta sóletet is, hogy lehessen választani, ki melyiket készíti el a hétvégére.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!