Facebook hozzászólás

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!

Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!   

Sonkakrémleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ez egy stájer specialitás Feldbach környékéről, a Vulcano sonkamanufaktúrából. A Schinkencremesuppe a pármai, vagyis szárított tipusú sonkából készült, és meg kell mondanom, én jobban kedvelem, mint  a nálunk honos, füstöltet. A helyi idegenvezető, Kóbor Nikoletta elmondta, hogy a 18 évvel ezelőtt alapított cég azt szerette volna, ha a levágott sertések minden egyes darabja tányérra kerülne. Így született meg ez a leves, és hozzá a sertéscsipsz. (A képen kivételesen marhachipszet láttok, de kíséretetiesen hasonlít sertéstestvéréhez! És mindkettő fini!)

Szóval különleges levesünk úgy készül, hogy a hagyományos módon főzünk egy jó kis zöldséglevest, és beleaprózunk egy kis sonkát. Amikor már minden nagyon puha, és összértek az ízek, akkor az egészet alaposan leturmixoljuk. A Vulcano éttermében kis befőttes üvegekben szervírozták a kész levest. Tehát a forró leves megy a befőttesbe, erre öntünk egy kis tejszínt, megszórjók schnidlinggel. Egy szelet sertés- vagy marhachipszet adunk mellé. Evéskor a chipszet rátördeljük a leves tetejére. Guter Appetit!

Sógorék Kornspitze
A bámulatos osztrák reggelik elmaradhatratlan része ez az isteni péksütemény, ami eredendően rozsból készül (Korn), és csúcsos a vége (Spitz). Vajjal megkenve, sonkával, sajttal, paradicsommal megtöltve, vagy csak úgy magában egyszerűen feledhetetlen! Max konyhájából most ezt ajánljuk!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!