Facebook hozzászólás

Sonkakrémleves Stájerországból, csak Nektek!

Valójában egy zöldséglevesről beszélünk, amiben egy-két szelet, nem füstölt, hanem pármai tipusú, vagyis szárított sonka kerül, amit Auersbachban készítenek óriási sikerrel. A tejszín és a schnidling szinte előírás, ám a marhachips rátördelve egyszerűen mennyei! Ez utóbbira kiszáradt sonkavégek is tökéletesek! Ne lepődj meg, ismételhető otthon is!   

Sonkakrémleves, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ez egy stájer specialitás Feldbach környékéről, a Vulcano sonkamanufaktúrából. A Schinkencremesuppe a pármai, vagyis szárított tipusú sonkából készült, és meg kell mondanom, én jobban kedvelem, mint  a nálunk honos, füstöltet. A helyi idegenvezető, Kóbor Nikoletta elmondta, hogy a 18 évvel ezelőtt alapított cég azt szerette volna, ha a levágott sertések minden egyes darabja tányérra kerülne. Így született meg ez a leves, és hozzá a sertéscsipsz. (A képen kivételesen marhachipszet láttok, de kíséretetiesen hasonlít sertéstestvéréhez! És mindkettő fini!)

Szóval különleges levesünk úgy készül, hogy a hagyományos módon főzünk egy jó kis zöldséglevest, és beleaprózunk egy kis sonkát. Amikor már minden nagyon puha, és összértek az ízek, akkor az egészet alaposan leturmixoljuk. A Vulcano éttermében kis befőttes üvegekben szervírozták a kész levest. Tehát a forró leves megy a befőttesbe, erre öntünk egy kis tejszínt, megszórjók schnidlinggel. Egy szelet sertés- vagy marhachipszet adunk mellé. Evéskor a chipszet rátördeljük a leves tetejére. Guter Appetit!

Sógorék Kornspitze
A bámulatos osztrák reggelik elmaradhatratlan része ez az isteni péksütemény, ami eredendően rozsból készül (Korn), és csúcsos a vége (Spitz). Vajjal megkenve, sonkával, sajttal, paradicsommal megtöltve, vagy csak úgy magában egyszerűen feledhetetlen! Max konyhájából most ezt ajánljuk!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!