Facebook hozzászólás
321

Sonkás crostinim – amúgy olaszosan

Gyakoriak nálunk a vendégek, és szeretem mindig meglepni  őket. Előfordul azonban, hogy nincs tele a hűtő, és a kenyér is szikkadt. Ekkor jön az olasz csoda, a crostini! Pár perc alatt elkészíthető, és csodásan variálható. Próbáld ki!  

Crostini sonkával, sajttal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 1 db baguette
  • olívaolja
  • fűszervaj
  • pármai sonka
  • tömbös parmezán sajt

Elkészítés:

Szeleteld fel a baguette-et másfél centis darabokra. Kenőtollal kend meg mindkét felét olívaolajjal. Tedd 200 fokra felmelegített sütőbe, és 6-8 perc alatt süsd készre úgy, hogy félidőben megfordítod. Kend meg egy kis fűszervajjal a szeleteket, ha nincs otthon, vajat keverj össze egy kis sóval és apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral.Tégy minden szeletre egy kis pármai sonkát, és reszelj rá néhány parmezánforgázsot, és kész! Egy félméteres baguette-ből kb. 33 kis miniszendvics lesz. Ígérem, a vendégeid nagyon elégedettek lesznek! Jó étvágyat!

Croque Monsieur, a francia melegszendvics
Isteni finom, és hát az a helyzet, hogy bizony nem diétás étel. De bánja a csuda, néhanapján ki lehet rúgni a hámból, nem igaz? Jöjjön egy csábító francia bisztró étel!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!