Facebook hozzászólás
241

Sonkás-sajtos-szilvás göngyölt hús

Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegyszerűbbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

6 egyforma méretű pulykamellszelet,

6 szelet főtt sonka,

6 szelet trappista,

30 deka magozott, beáztatott aszalt szilva,

1 csokor friss összevágott petrezselyem,

pici őrölt fahéj, só, őrölt bors,

kevés borecet,

olaj,

a panírozáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A hússzeleteket besózzuk, majd mindegyikre egy szelet sajtot és sonkát, egy teáskanálnyi petrezselymet és 3-4 szem leszárított aszalt szilvát teszünk. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva a göngyölegeket, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A megmaradt aszalt szilvát egy serpenyőbe rakjuk, adunk hozzá néhány csepp borecetet, pici őrölt fahéjat, és fedő alatt néhány percig átforrósítjuk. Körítésként adjuk a párolt rizs társaságában a húsok mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!