Facebook hozzászólás

Sós, pirított mandula – házilag

Drága dolog a mandula! Benzinkutaknál, presszókban egy vagyont kérnek egy-egy pici, celofánba csomagolt zacsiért. Pedig te is el tudod készíteni, mert nem ördöngösség! Az édesapám imádja, a recepttudományom természetesen anyukámtól származik. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!     

Hozzávalók:

Házilag pirított mandula kék üvegtálban, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • héjas mandula
  • só, víz

 

Elkészítés:

Vigyázz!
Utólag hiába sózod, már nem érződik a mandulán!

Forralj vizet egy lábasban! Ha kész, öntsd bele a mandulákat! “Rotyogtasd” egy-két percig! Végy egy tepsit, amibe úgy belefér az egész, hogy valahogy minden darabja érintkezik vele. A mandulákról öntsd le a vizet, dobd deszkára, és egyenként nyomkodd ki a héjából (bőréből) egyenesen bele a tepsibe! Vizes kézzel spricceld meg, és sózd meg! Kb. 180 fokos sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz! Időnként nyisd ki az ajtót, és rázogasd meg a tepsit, hogy mindegyik átsüljön! Vigyázz, nehogy barnás legyen, mert akkor már keserű lesz!

Tudod hogy kell házilag marcipánt készíteni? A profink megmutatja!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!