Facebook hozzászólás
2 011

MEDITERRÁN PILLANATOK

Spanyol fokhagymaleves

Ősi rajongója vagyok Franciaország összes hagymalevesének, de a spanyolok néha elhódítanak! Most is így sikerült! Nem csoda! Barcelóniai látogatásom egyik fénypontja éppen ez a leves volt! Próbáld ki, és már ott is érzed magad a napfényes tengerparton!

Sopa de ajo, spanyol fokhagymaleves, Kép: flickr
Kép: flickr

Hozzávalók:

  • 5 ek olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg megszáradt fehér kenyér
  • 1 l forró víz
  • 2 tojás
  • 5 hámozott, kockára vágott paradicsom
  • só – ízlés szerint

Elkészítés:

2×2 cm-es darabokra tördeljük a kenyeret. Az olajat lassan felmelegítjük, beledobjuk a fokhagymát, majd a kenyérkockákat. Szép lassan aranybarnára pirítjuk az egészet, de nem szabad megégnie! Hozzáadjuk a forró vizet, megsózzuk. Most belezúdítjuk a paradicsomkockákat, és lefedve, lassú tűzön negyedórát főzzük. Közben a két tojásból készítsünk omlettet, kockázzuk azt is fel 2×2 centis darabokra, és tálaláskor tegyük a leves tetejére.

Jó étvágyat!

Katalán sárgarépa-saláta

Katalán sárgarépa-saláta, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Bámulatos a katalán konyha, ha arra jártok, kóstoljatok meg mindent! A halaktól a sajtokig, a sonkától a caváig egyszerűen minden mennyei! Ezt az egyszerű salátát most azért mutatom meg, mert jön a kánikulai hétvége, és a kerti partihoz biztosan jól jön majd egy kis változatosság!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!