Facebook hozzászólás

TAVASZI KÉNYEZTETÉS

Spárga és curry avagy fehér és sárga

Zöldspárga a föld fölött nő, a fehér a föld alatt. A zöldspárgát nem kell pucolni, hámozni, a fehéret igen, mert a héjától kesernyés lehet. A zöldspárga zsengébb, zamatosabb, krémlevesnek viszont “mindenképp” a fehéret használjuk. A zöldspárga nyersen élvezhető, a fehér öléggé megosztja a véleményeket, ezért inkább csak főzve, párolva. Annyi bizonyos az őrülten jó ételek tudója szerint, hogy a zöldspárga zöld, a fehér meg fehér! Hna, ha ezt tisztáztuk, irány a konyha!

Spárga és csirkés ragu, Kép: orultenjoetelek hu
Kép: orultenjoetelek hu

Hozzávalók:

Elkészítés:  

A fehér spárgát a zölddel ellentétben illik megpucolni; tehát az alsó „fás”részét levágni (kb.2cm), majd a teteje – spárgasíp, spárgarügy – alatt egy zöldséghámozóval, vékonyan lehúzni a külső részét.

A bacon-t vékony csíkokra vágjuk, a csirkemellet pedig kis kockákra, aztán vaj és olívaolaj keverékén szépen elkezdjük pirítani.

Közben a szárzellert vékony szeletkékre daraboljuk és a húshoz adjuk, 2-3 percig pirítjuk még, majd megsózzuk, felöntjük bő 1,5 deci vízzel.

A koktélparadicsomot negyedekbe, a spárgát pedig kicsit ferdén, kb. 2 centis darabokra vágjuk, és a raguhoz adjuk, római köménnyel és curry porral ízesítjük, 15-20 perc alatt készre főzzük, az utolsó 3 percnél zúzott fokhagymával és egy teáskanál kristálycukorral finomítjuk.

Köretnek párolt rizs illik hozzá, ami nálam azt jelenti, hogy egy kis vad (indián) rizzsel kevertem el.

Ehhez kíván jó átvágyat Steffel Csaba!

Spárga és reggel

Spárga tojással, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Ez az utóbbi idők legjobb reggelije – állítja az őrülten jó ételek tudója. az ötlet remek, hiszen itt a spárgaszezon. Ez a recept pedig vacsorára is tökéletes lesz!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!