Facebook hozzászólás

FOGYÓZÓK ÁLMA

Spárga és hal, avagy ez is beindult

Na végre, beindult a spárga szezonja! Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van. Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is. Hát így élünk mi fent a havasokon. Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat – aranyárban.

Spárga és hal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tilápa filéket megcsepegtetjük a citrom levével, megsózzuk, alaposan megborsozzuk, aztán legalább 20 percig pihentetjük, olívaolaj és vaj keverékén megsütjük.

A fehér spárgát megtisztítjuk, és 5 percig forrásban levő sós-cukros vízben főzzük, blansírozzuk, majd egyből lehűtjük; hármasával összefogjuk őket, és szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Egy serpenyőben olívaolajon minden oldalukról, szépen megpirítjuk őket.

(Aki még nem dolgozott spárgával annak érdemes utánaolvasnia, a tisztításának, illetve a főzésének, a fehér és zöld különbségének; én is leírhatnám, de nem tudnám jobban, szebben, mint azt már mások megtették. Szembetűnhet, hogy általában 15 perceket írnak főzési időnek, én pedig csak 5 percig főztem, mert utána, még a baconnal való pirításkor is kap egyfajta hőkezelést, aztán az sem zavaró – szerintem -, ha marad egy kis roppanása.)

A tejfölt a mustárral és a mézzel kikeverjük, szükség szerint sózzuk.

Plusz köretként egy kis pirított burgonyát kínálhatunk, de a rizs is megfelelő, ha épp az szeretjük.

Ehhez kíván jó étvágyat Steffel Csaba!

Medvehagymás burgonyakrémleves

Medvehagymás krumplileves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémlevest kívánok és készítek. Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni… és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni. Ezekkel a szavakkal ajánlotta új kedvencét Steffel Csaba.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Dobd fel a karácsonyt egy fakoronggal!

Mutatunk néhány stílusos tippet, amivel feldíszítheted a lakást már az ünnepek előtt. A cél, hogy használj…

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!