Facebook hozzászólás
271

Spárgababos, krumplipürés kiscsibe

Az érdekes, akár vicces tálalás megkönnyítheti válogatós gyermekünk táplálását, a hasonló módon tálalt ebédek valahogy könnyebben tűnnek el a tányérról.

Spárgababos, krumplipürés kiscsibe, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

1 kg burgonya
0.5 kg zöldbab
2 dl tejföl
só ízlés szerint
2 db fekete olajbogyó
1 közepes db sárgarépa
0.25 közepes db paprika
1 csokor kapor
Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük. A babot feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és kikeverjük a megfőtt burgonyával és a tejföllel. Egy adagot tányérra halmozunk, és kiscsibe formát alakítunk ki belőle.
Kettévágott olajbogyó a szeme, egy szelet paprika a szárnya, taraja és a csőre. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, virágformát alakítunk ki belőle, és a kaporra ráhelyezzük.

Tojáskrém, az adu ász
A tojáskrémet azért nevezem adu ásznak, mert akár reggelire, akár vacsorára elkészíthetjük, de ha éppen bulizni támad kedvünk, oda is bevethetjük. A tojás általában olcsó, nem dönt minket anyagi romlásba a tojáskrém elkészítése, ha mondjuk húsz darabból kell elkészítenünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!