Facebook hozzászólás
766

Spárgás, sonkás, juhtúrós tészta

Isteni és könnyű receptet küldött nekünk Anett. Egyszerűen, gyorsan elkészíthetjük, ami nagy előny ebben a nagy melegben. Íme a tejszínes, spárgás tészta!

Hozzávalók

2 csomag spárga, 1 csomag újhagyma,1 csokor snidling, 5-6 gerezd fokhagyma, 30 dkg sonka, 20 dkg juhtúró, 500 ml tejszín, só, őrölt bors, egy csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olívaolaj. 1 csomag száraztészta

 

Elkészítése

A hozzávalókat megmossuk. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét levágjuk, majd tetszés szerinti nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát, a fokhagymát és a sonkát felvágjuk. A tésztát bő, forrásban lévő vízben megfőzzük.

Elkészítjük a szószt. Az olíván megpirítjuk a hagymát, majd kevés ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka. Ekkor hozzáadunk kevés vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet rottyantunk rajta, majd a gázt elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.

Isteni és könnyű ebben a melegben!

A képen zöld spárga van, amelyet nem kell meghámozni! Csak a fehéret.

Forrás:  Anett

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!