Facebook hozzászólás

Spárgás, sonkás spagetti

Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.

Spárga, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg spagetti
2-3 szelet hajszálvékony bacon
5-6 dkg jó minőségű sonka, nálam most épp feketeerdei
20-30 dkg spárga
1 dl tejszín
1 fej salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán
petrezselyem
Elkészítés:
A spárgafejeket levágtam, a szárakról eltávolítottam a fás részt, majd sós-cukros vízben néhány percig főztem a szárdarabokat, a fejeket csak egy-két percre dobtam a vízbe. Leszűrtem, hideg vízzel lehűtöttem, félretettem. Közben megmelegítettem a vaj és az olaj keverékét, a nagyon apróra vágott hagymákat megdinszteltem rajta, majd hozzáadtam a sonkát és a szalonnát. Kevergetve pirosra sütöttem, sóztam, borsoztam (bőven), majd ráöntöttem a tejszínt. Néhány perc alatt beforraltam a mártást, és a végén dobtam bele a spárgákat. Erre szedtem a kifőtt spagettit. Bőven adtam mellé reszelt parmezánt.

Dobj egy spárgát!
Nincs mese, ki kell mondani végre: a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, fölösleges kimondani, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!